ایرانیان نیوز

مرجع خبری برای مردم ایرن زمین

ایرانیان نیوز

مرجع خبری برای مردم ایرن زمین

با اوج گرفتن آلودگی هوا در هفته‌های گذشته در چندین کلانشهر کشورمان و رسیدن شاخص آلودگی هوا به وضعیت خطر، بار دیگر بازار گمانه زنی درباره علت شدت گرفتن این آلودگی داغ شد تا بار دیگر عوامل مختلف، از وارونگی جوی و تاثیرش در جمع شدن آلودگی‌ها در ارتفاع پایین بر فراز شهر‌ها و افزایش شدید و بی سابقه مصرف گاز و برق، ردیف شوند و هر کسی به ظن خود تقصیر بیشتر را متوجه یکی از آن‌ها بداند.


از جمله این عوامل، سوزاندن مازوت در نیروگاه‌ها و صنایع اطراف کلانشهر‌هایی مانند تهران است که علت استفاده از این سوخت در آنها، افزایش مصرف گاز در بخش خانگی و ضرورت مازوت سوزاندن در نیروگاه‌های تولید برق عنوان شد؛ گزاره‌ای که بعد از طرح، برخی مسئولان مدعی شدند،

 

بخشی از آن درست نیست، چون انبار‌های مازوت پر شده و به دلیل آنکه صادرات آن غیرممکن است و جلوی تولیدش از نفت خام را هم نمی‌شود گرفت، چاره‌ای جز سوزاندنش وجود ندارد!


صرف نظر از صحت و سقم این ادعاها، آن گونه که وزارت نیرو تاکید کرده، مصرف برق در کشورمان در هفته‌های گذشته افزایش یافته و در نتیجه این افزایش، باید تولید برق با تمام توان ادامه بیابد، مگر آنکه تدابیری برای کاهش آن اندیشیده شود.

 

اینجا بود که پای یک بحث مهم دیگر به ماجرا باز شد و خیلی زود حتی در قامت اولین متهم آلودگی هوا در افکار عمومی خودنمایی کرد؛ استخراج گسترده رمزارز‌ها در کشورمان.

 

وی ادامه داد: خرید مستقیم واکسن کرونا از شرکت‌های دیگر در سطح جهان هم تنها با تایید سازمان غذا و دارو انجام می‌شود و این هم در دستور کار کشورمان قرار دارد و احتمالا زودتر از کواکس به سرانجام می‌رسد؛ یعنی اول خرید مستقیم از چند شرکت، سپس سبد کواکس و بعد از آن واکسن داخلی به دستمان خواهد رسید که تا کنون پرونده ۹ تولید کننده واکسن در کشورمان باز است و خوشبختانه، اخیرا سومین واکسن تولید داخل، مجوز آغاز آزمایش انسانی را دریافت کرد.

 

جهانپور در پاسخ به سوالی درباره خرید واکسن از روسیه گفت: خرید همه واکسن‌ها از هر منبعی که باشد، منوط به تایید سازمان غذا و داروست. این اطمینان را به مردم می‌دهم که هرچند جزو اولین شروع کننده‌های استفاده از واکسن کرونا نبودیم، حتما از اولین کشور‌هایی خواهیم بود که واکسیناسیون عمومی کووید ۱۹ را به پایان می‌رسانیم.

 

وی که دبیر کمیته سلامت دوازدهمین کنفرانس ملی فرماندهی و کنترل در ایران است، درباره محوریت کرونا و تاکید بر هوشمندسازی فرماندهی و کنترل آن در این کنفرانس گفت: در دنیای امروز اطلاعات و داده‌های متعدد از جوانب و ابعاد مختلف بحران‌ها وجود دارد که باید بر پایه فناوری اطلاعات و پایش و نظارت صورت بگیرد. این کنفرانس ملی آغازی برای طرح موضوعی است که می‌تواند استراتژیک باشد. یکی از پنج تهدیدی که در دهه‌های آتی بشر را تهدید می‌کند، در حوزه سلامت خواهد بود و در نتیجه باید به موضوع فرماندهی هوشمند بحران‌ها توجه شود.

 

جهانپور افزود: شناسایی ظرفیت‌های علمی و فناوری در این حوزه اهمیت دارد. این ظرفیت‌ها در قالب همکاری بین بخشی می‌تواند کمک شایانی به مدیریت و فرماندهی هوشمند در نظام سلامت کند. نظام سلامت حداقل سالی یک بار درگیر یک بحران در ابعاد ملی است و این ضرورت که بتوانیم از ظرفیت‌های فناوری در کشور استفاده کنیم، بیشتر خود را نشان می‌دهد.

 

وی در ادامه گفت: در حوزه واکسن مشاهده شد که با ظرفیت داخلی، سه واکسن کرونا وارد فاز کارآزمایی بالینی شده است. این نگاه پر امید به ظرفیت‌های داخلی کشور است که می‌تواند با همکاری و هماهنگی بین بخشی منجر به ایجاد ظرفیت‌های جدید برای کشور و ارتقای شاخص‌های نظام سلامت شود.

 

دبیر کمیته سلامت این کنفرانس در ادامه افزود: باید نقاط قوت و توانمندی‌ها و ظرفیت‌های فناوری را قبل از بروز بحران‌ها شناسایی کنیم. یکی از اهداف وزارت بهداشت، شناسایی ظرفیت‌های موجود علمی و فناوری خارج از نظام سلامت است.

 

وی در پاسخ به سوالی درباره اقدامات وزارت بهداشت در زمینه استفاده از فناوری در زمینه مدیریت کرونا گفت: حرکت خوبی در حوزه‌های نظام سلامت به سمت مدیریت و فرماندهی و پایش هوشمند بر پایه فناوری اطلاعات انجام شد. اگر بخواهیم به نکات منفی اشاره کنیم نیز پراکنده و جزیره‌ای بودن اقدامات بوده است. حتی ساختار‌ها به شکلی بوده که امکان تجمیع وجود نداشت. وزارت بهداشت به صورت گسترده از این ظرفیت استفاده کرده است. باید به سمت تجمیع ظرفیت‌ها و ساختار‌های مدیریتی و اطلاعاتی پیش برویم. مشارکت ما در این کنفرانس ملی هم دقیقا در همین راستاست که ظرفیت‌های علمی و فناوری موجود را استفاده کنیم. این رویکرد یا عارضه جزیره‌ای به سمت سامانه‌های جامع مدیریتی و فرماندهی باید پیش برود.

  • عرفان مسعود پور