مشکلی در تامین نهادههای دامی در چهارمحال و بختیاری وجود ندارد
اظهار داشت: بخش دولتی عمدتا زیرساختهای توسعه بخش کشاورزی را انجام میدهد و آن چیزی که موجب توسعه و تحول بخش کشاورزی میشود، عمدتا بخش خصوصی است. مبلغی بالغ بر هزار میلیارد تومان طرح بررسی شده در بخش کشاورزی استان وجود دارد که یک بخشی به بانکها معرفی شد.
وی افزود: بالغ بر 430 میلیارد تومان مصوبه برای بخش گلخانهای در سطح ملی گرفته شد و حدود 400 میلیارد تومان طرحهایی هستند که به سرمایه در گردش نیازمندند که اکنون در حال رایزنی با بانکهای مختلف هستیم، امید است که این بانکها حامی بخش کشاورزی باشند.
رئیس جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری بیان داشت: هنگامی که کسی به دنبال سرمایهگذاری در بخش گلخانهای است نیاز به هزینههای زیرساختی زیاد دارد که یکی از سیاستهای درستی که اکنون اتخاذ شده است و میتواند موجب تحوّل بخش کشاورزی شود، این است که زمینه سرمایهگذاری بخش خصوصی ایجاد شود.
ابراهیمی خاطرنشان کرد: شهرکهای کشاوزی که میتواند مجتمعهای دامپروری، شیلاتی و یا گلخانهای باشد در اولویت کار است و 18 مورد در حال حاضر مکانیابی شده است و به تصویب شرکت شهرکهای کشاورزی در سطح کشور رسیده است.
وی افزود: پس از مطالعه، زیر ساختها در آن قسمت فراهم میشود، در این فرایند چند اتفاق مثبت میافتد، تغییر کاربری اراضی کشاورزی به شکل لکهای کمتر میشود و همچنین فراهم زیر ساختها موجب میشود سرمایهگذار معطل استعلامات طولانی مدت نباشد و بلافاصله سرمایهگذاری انجام دهد.
ابراهیمی با گریزی به مشکلات نهادههای دامی، گفت: ثبت سفارش نهادههای دامی معمولا از طریق وزارت صمت اتفاق میافتاد و به نوعی توزیع آن توسط وزارت جهاد کشاورزی بود، در یک برههای ثبت سفارشات با تاخیر صورت میگرفت که تبعات آن در بخش تولیدی خصوصا مرغ گوشتی را شاهد بودیم.
وی با اشاره به کمبود نهادههای دامی در مهرماه و آبان ماه، تصریح کرد: خوشبختانه با مدیریتها، 50 درصد نهادهها برای تامین مرغ گوشتی تامین شد. اکنون با هماهنگیها بالغ بر 80 درصد و گاها 90 درصد از نهادههای مورد نیاز مرغداران تامین میشود، سیستم بازارگاه توسط وزارت جهاد کشاورزی طراحی شد که توزیع نهادهها عادلانهتر و به موقع انجام شود.
- ۹۹/۱۱/۱۱