چین برای جاه طلبی های فضایی خود با یک پیشرفت بزرگ در مریخ فرود می آید
پکن – چین برای اولین بار روز شنبه یک سفینه فضایی را در مریخ فرود آورد ، این یک کار فنی دشوارتر از فرود روی ماه است که گام نهایی برای اهداف بلند پروازانه فضایی خود است.
این برنامه ها قبل از پایین آمدن از سطح شیب دار برای کاوش در منطقه ای از مریخ معروف به کوه آرمانشهر ، مریخ نورد برای آزمایشهای تشخیصی باید چندین روز در فرود بماند. او به یک مریخ نورد آمریکایی پیوست که در ماه فوریه وارد سیاره سرخ شد.
اولین فرود در مریخ در چین پس از پرتاب ماه گذشته بخش اصلی ایستگاه فضایی دائمی و مأموریتی است که سنگهای ماه را در پایان سال گذشته باز می گرداند.
خبرگزاری رسمی شینهوا با اعلام خبر فرود در یکی از حساب های خود در شبکه های اجتماعی گفت: “چین برای اولین بار آثار خود را در مریخ برجای گذاشته است ، که گامی مهم در اکتشافات فضایی کشورمان است.”
ایالات متحده از سال 1976 تاکنون 9 فرود موفقیت آمیز در مریخ داشته است. اتحاد جماهیر شوروی در سال 1971 بر روی این سیاره فرود آمد ، اما پس از آنکه فضاپیما پس از مدت کوتاهی از انتقال اطلاعات متوقف شد ، این مأموریت ناکام ماند.
یک مریخ نورد و یک هلی کوپتر کوچک از طرف فرود آمریکا در حال اکتشاف مریخ در ماه فوریه هستند. ناسا انتظار دارد که مریخ نورد اولین نمونه خود را در ماه جولای جمع کند تا پس از یک دهه به زمین بازگردد.
چین قبلاً روی ماه فرود آمده است ، اما فرود روی مریخ کاری بسیار دشوارتر است. سفینه های فضایی هنگام ورود به جو مریخ از سپرهایی برای محافظت در برابر گرمای سوزان استفاده می کنند و برای جلوگیری از سقوط از سرعت و موشک های یکپارچه و چتر استفاده می کنند. چترها و موشکها باید در زمان مناسب برای فرود در محل تعیین شده قرار بگیرند. برای فرود روی ماه فقط موشک های مینی رترو لازم است و فقط چتر نجات برای بازگشت به زمین کافی است.
شینهوا گفت: کپسول ورودی در ارتفاع 125 کیلومتری (80 مایل) وارد جو مریخ شد و به اصطلاح “پر خطرترین مرحله کل ماموریت” آغاز شد.
شین هوا گفت: یک چتر 200 متر مربعی (2150 متر مربع) مستقر شد و بعداً سقوط کرد و سپس یک موشک یکپارچه شلیک شد تا سرعت شناور تقریباً به صفر برسد. شناور حدود 100 متر (330 فوت) بالاتر از سطح زمین بالا رفت تا موانع را قبل از لمس چهار پایه بافر شناسایی کند.
به گزارش شینهوا ، گان یانگ ، یک مقام اداره ملی فضایی چین ، گفت: “هر مرحله فقط یک فرصت داشت و اقدامات از نزدیک با هم مرتبط بودند. اگر نقصی وجود داشت ، فرود شکست می خورد.”
شین هوا گفت: این برخورد در ساعت 7:18 صبح به وقت پکن (11:18 بعد از ظهر جمعه ، گرینویچ ؛ 7:18 بعد از ظهر EDT) بود ، اگرچه بیش از یک ساعت از کنترل کننده های زمینی می توانست موفقیت آمیز بودن فرود را تأیید کنند. مریخ نورد باید صفحات خورشیدی و آنتن خود را باز کند و پس از آن بیش از 17 دقیقه طول کشید تا سیگنال های خود فاصله بین مریخ و زمین را طی کنند.
شی جین پینگ ، رئیس جمهور چین در نامه تبریک خود به تیم مأموریت ، فرود را “گام مهمی در اکتشاف بین سیاره ای کشورمان ، شناخت جهش از کره ماه به سیستم سیاره ای و ترک دنباله چینی در مریخ برای اولین بار” خواند. … میهن و مردم همیشه شاهکارهای استثنایی شما را به یاد می آورند! “
توماس زوربوچن ، دستیار مدیر ناسا ، در توئیتی نوشت: “همراه با جامعه علمی جهانی ، من منتظر سهم مهم این ماموریت در درک بشریت از سیاره سرخ هستم.”
فرود چینی ها در مریخ محبوب ترین موضوع در Weibo ، یک سکوی برجسته رسانه های اجتماعی بود ، زیرا مردم ابراز هیجان و غرور می کردند.
فضاپیمای Tianwen-1 از ماه فوریه در مدار مریخ قرار دارد ، وقتی پس از 6 ماه و نیم سفر از زمین وارد آن شد. شینهوا این مأموریت را اولین بررسی سیاره ای چین توصیف کرد.
انتظار می رود مریخ نوردی که به نام خدای آتش سوزی چینی Jurong نامگذاری شده است ، به مدت 90 روز مستقر شود و به دنبال شواهدی از زندگی باشد. تقریباً به اندازه یک ماشین کوچک ، دارای رادار ، لیزر و سنسورهای نفوذپذیر زمین برای اندازه گیری جو و کره مغناطیسی است.
برنامه فضایی چین در اوج مسابقه فضایی خود احتیاط بیشتری نسبت به ایالات متحده و اتحاد جماهیر شوروی دارد.
راه اندازی ماژول اصلی ایستگاه فضایی در چین در ماه آوریل ، اولین مأموریت 11 برنامه ریزی شده برای ساخت و ایمن سازی ایستگاه و اعزام خدمه 3 نفره تا پایان سال آینده است. در حالی که ماژول با موفقیت پرتاب شد ، بازگشت کنترل نشده موشک به زمین انتقادات بین المللی را به همراه داشت ، از جمله بیل نلسون ، مدیر ناسا.
چین گفته است که می خواهد مردم را روی ماه فرود بیاورد و احتمالاً یک پایگاه علمی در آنجا ایجاد کند. هیچ جدول زمانی برای این پروژه ها منتشر نشده است. گزارش شده است که یک فضاپیما نیز در حال توسعه است.
——
هنری هوو ، محقق آسوشیتدپرس ، کارولین چن ، دستیار خبر و سم مک نیل ، روزنامه نگار ویدئویی در این گزارش همکاری داشتند.
- ۰۰/۰۲/۲۶